Probudi se

“Probudi se!” – slogan je to pod kojim ove godine volontiramo na 72 sata bez kompromisa. Buđenje označava i oživljavanje, pojavljivanje nečega novoga. Buđenjem se prekida spavanje i san, buđenjem se dolazi u stanje aktivnosti.
Kroz projekt 72 sata bez kompromisa želimo biti budni, želimo buditi ono što je u nama i svijetu umrtvljeno, zaspalo. Želimo biti jutarnji alarm – koji budi oda sna, koji često ne želimo čuti, koji često odgađamo ali on zvoni i zove nas poći u jutro, u dan, u svakodnevicu…
Budilica je slika Onoga koji nas budi, koji nas doziva da budemo pripravni i svjesni, da otkrijemo zašto smo na ovome svijetu. Njegov nam je poziv ponekad jasniji, ponekad tiši, ponekad nas zbaci s konja, a ponekad moramo raskrčiti šume, draču i trnje ne bismo li ga čuli. Svrha buđenja nije samo biti budan, nego da kroz budnost susrećemo jedni druge, sav svijet i sve stvoreno. S vjerom da je poziv probudi se poziv upućen svakome od nas, onako kako ga možemo primiti i razumijeti, pozivamo vas da i vi na tren zastanete, udahnete, izdahnete i započnete razgovor:
Koga ili što želim oživjeti, probuditi? Sebe, zajednicu, Crkvu, državu? Što je u meni potrebno razbuđivanja? U mojoj okolini i zajednici?
Probudi se je poziv.
Tko me zove na buđenje, svjesnost, budnost, prisutnost?
Kakav je taj poziv koji me zove da se probudim?
U kome prepoznajem Njegove korake?
Kakva je ta budnost? I kakav/kakva sam ja u njoj?
Kakav/kakva želim biti?

Prijave za volontiranje na projektu 72 sata bez kompromisa otvaraju se 13. rujna. Projekt se ove godine održava na čak 19 lokacija u Lijepoj Našoj:

Korak svoga Kralja čujem sad,
otkucaje srca Božjega.

Iz tame On izbavio me je,
sada Svojim Duhom zove me
(ON ZOVE)
Probudi se za Kralja ustani,
zbog tog si došao na svijet.

Čujem svete grmljavine zvuk
o Kralju Slave govorim posvud.

Lance kidam, rušim zidove,
Želim čuti Oca kad me pozove.

Share This
Long-time steroid use helped kill famed strongman Mike Jenkins, prompts coroner's warning order anavar online new york state sues purdue pharma and sackler family over opioid deaths