PRVI DAN AKCIJE - PETAK - OSIJEK, SPLIT, ŠIBENIK

OSIJEK:

Akcija br 1.

Jednoj od fizički zahtjevnijih akcija prionulo je 15-ak mladih volontera. Za osobu u invalidskim kolicima gradi se betonski prilaz od ulice do ulaza u kuću. Akcija je započela uklanjanjem glomaznog otpada i ravnanjem zemljišta uz pomoć bagera i vrijednih ruku volontera. Osim toga, gospodinu su u sklopu akcije donirana i pocijepana drva za ogrjev za nadolazeću zimu. Uz ogromnu volju i osmjesima na licima, sutra je u planu dovršenje akcije.

Akcija br 2.

Akcija se odvijala u staračkom domu gdje su volonteri zajedno s korisnicima doma grabljali i skupljali lišće, družili se, razgovarali i na kraju čistili cerade društvenih igara kojima korisnici inače upotpunjuju svoje vrijeme. Volonteri su s akcije otišli ispunjeni i obogaćeni novim iskustvom, a neki od njih su nastavili davati sebe za druge pridruživši se ostalim akcijama.

Akcija br 3.

U Kliničkom bolničkom centru Osijek skupilo se 9 volontera, 6 djevojaka i 3 dečka koji su uređivali zidove u hodnicima.

Akcija se prvotno sastojala od pripremanja zidova čišćenjem prašine, struganjem, gletanjem, nanošenjem zaštitnog premaza radi boljeg prianjanja boje. Nakon sušenja premaza, prostrli su zaštitne folije i krenuli sa farbanjem zidova. Momci su bili oduševljeni radom djevojaka što je doprinijelo pozitivnoj radnoj atmosferi. Vedar duh mladih volontera odrazio se i na zaposlenike bolnice.

Akcija br. 4

Akcija pripremanja ograde dječjeg vrtića “Stribor“ započela je uz svega nekoliko volontera kojima su se naknadno pridružila gorljiva srca i marljive ruke mladih s prethodno završenih akcija. Jedinu prepreku stvaralo je hladnije vrijeme koju su volonteri beskompromisno nadvladali. Točku na “i“ stavit će sutrašnjim bojanjem ograde.

Akcija br 5

U kreativnom centru Dokkica, 6 volontera zajedno s djelatnicima centra imali su zadaću pograbljati lišće, očistiti smeće u dvorištu, prekopati i oplijeviti vrt. Uz odličnu atmosferu, u kojoj je čak bilo pjesme i plesa, veliki opseg posla nije predstavljao niti najmanji problem.

SPLIT:

I u Splitu je bilo danas radno. Od jutra naši mladi volonteri dali su svoje talente i snagu u brojnim provedenim akcijama, kao što su branje maslina, skupljanje namirnica za Caritas, šišanje korisnika udruge MoSt, čišćenje župnog Caritasa, parkova...

Uistinu ispunjen dan radom, smijehom, veseljem, ali i umorom nakon svega odrađenoga. No to nije smelo naše mlade volontere da navečer dođu na svetu Misu i tako okrune ovaj predivan dan. Spremni i napunjenih srdaca, krećemo u drugi dan akcija.

 

ŠIBENIK:

Prvi dan projekta započeo je rano ujutro.
Prvi dio volontera našao se na akcijama u Caritasu šibenske biskupije. Volonteri su složili odjeću i prigodne pakete za potrebite te kasnije iste odnijeli obiteljima.
Drugi dio volontera započeo je svoju akciju u Medicinskoj te Turističko-ugostiteljskoj školi Šibenik. U prvom danu svojih akcija na navedenim lokacija volonteri su očisti okoliš škole, obojili ogradu, ali i započeli s oslikavanjem učionice. Jedva čekamo sutra i krajnji rezultat!
Treću akciju danas volonteri su započeli s uređivanjem obiteljskog doma jedne starije gospođe. Radovi su u tijeku, zasigurno će biti puno posla i sutra, no ništa od toga našim vrijednim volonterima ne predstavlja problem. 

Share This
Long-time steroid use helped kill famed strongman Mike Jenkins, prompts coroner's warning order anavar online new york state sues purdue pharma and sackler family over opioid deaths