Stranac bijah – druženje

Volonterski projekt „72 sata bez kompromisa“ 14. listopada je u Zagrebu još jednom svojom akcijom razveselio ljude. Ovaj put bile su to obitelji koje su dobile zaštitu u Republici Hrvatskoj a s kojima surađuje Isusovačka služba za izbjeglice .

Za njih su volonteri velikog međunarodnog projekta „72 sata bez kompromisa“ pripremili prezentaciju na engleskom jeziku sa ciljem boljeg upoznavanja grada Zagreba ali iskazivanja dobrodošlice.

Prostorije Multimedijalnog instituta-Klub MAMA su bile ugodno uređene te su nakon same prezentacije zadržale posjetitelje na dugom radosnom druženju.

A kako je bilo volonterima?

Subotu smo proveli u prihvatilištu za izbjeglice Porin, gdje smo se družili s preslatkom djecom, izrađivali lutke i održali predstavu "Vuk i sedam kozlića".

Popodne smo poslušali predavanje JRS-a o problemima i situaciji u kojoj se azilanti nalaze te se družili s obiteljima kojima je odobren azil u našoj državi. Njihovoj djeci smo također izveli lutkarsku predstavu koja im se jako svidjela.

Prekrasan dan! Puno novih iskustva (i poznanstva) smo stekli..uz radost i veselje dječice koja su ostavila trag u našim srcima. <3