Akcija "Dugine boje" - Split

Kad vam kažem o čemu se radi odmah ćete shvatiti zašto je naziv akcije “Dugine boje” Svi u Splitu znaju da postoji duga koja je uvijek tu i oraspoloži sve prolaznike. Riječ je o betonskim stupovima koji čine ogradu dječjeg doma Maestral. Ti stupovi u raznim bojama simbol su dječjeg doma i ozračja kojeg tamo možete pronaći. Ovo je ujedno akcija koja je trajala mnogo više od 72 sata. Prvo su radnici pokrpali oštećene stupove. To se napravilo par dana prije početka akcije kako bi volonteri u petak mogli započeti sa svojim dijelom posla.

Akcija je započeta u petak tijekom popodnevnih sati te je na sve stupove stavljena impregnacija kako bi boja bolje prijanjala. 

Tajna zašto je ova akcija tako posebna krije se u tome što je zbog lošeg vremena na dane akcije 72 sata otkazana, a ipak je dovršena. Pitate se kako?

Vrijedna skupina volontera odlučila je još jedanput u godini darovati svoje vrijeme par tjedana nakon završetka projekta. Sve kako bi štićenicima doma omogućili sigurno i razigrano dvorište.

Ono što je najljepše kod ove akcije je što su štićenici dječjeg doma bili uključeni u jednu drugu akciju koja se odvijala u botaničkom vrtu. Djeca petkom i subotom najviše koriste dvorište koje su im volonteri zauzeli. Zbog toga smo im osmislili drugu razonodu i spojili igru i učenje. Štičenici su učili sve o raznim biljkama i cvijeću. Također su imali priliku saditi cvijeće.

Share This