ODRŽANI NACIONALNI SUSRETI U DUBROVNIKU I OSIJEKU

U susret novoj '72 sata bez kompromisa' priči koja će se ove godine održati diljem Hrvatske od 14. – 17. listopada, u predivnom Osijeku okupili su se predstavnici gradova sudionika s ciljem evaluacije prošlogodišnjeg provedenog projekta.

Susretu u Osijeku prethodilo je nacionalno strategiranje projekta koje se održalo u Dubrovniku od 16. do 18. travnja. Na strategiranju su sudjelovali predstavnici četiri SKAC-a (Dubrovnik, Split, Zagreb i Osijek) koji su i organizatori 72 sata bez kompromisa u Hrvatskoj, te predstavnici nacionalnog vijeća. Na strategiranju se raspravljalo o modelima razvoja i rasta projekta u sljedećem petogodišnjem razdoblju. Svojim znanjem i iskustvom svoj doprinos dali su Lidija Piskač, koja je pokrenula projekt u Hrvatskoj 2014. godine, i Don Hrvoje Katušić, koji je moderirao susret. Osim radnog dijela, sudionici su se uz roštilj družili sa članovima dubrovačkog SKAC-a.

Susret u Osijeku je započeo okupljanjem sudionika u Rezidenciji Družbe Isusove i svetom Misom u petak navečer, nakon čega je slijedila večera i druženje. U subotu su sudionici nakon jutarnje Mise i doručka krenuli na posao. Evaluaciju su vodili članovi nacionalnog vijeća koji su tematiku susreta podijelili u četiri glavne skupine (sudionici, financije, mediji i akcije). Tijekom grupnog rada, predstavnici su bili raspoređeni prema tematikama i u krugu se izmjenjujući, međusobno prokomentirali svaku temu posebno prema uputama Vijeća. Nakon grupnog rada, zajedno s Vijećem, sudionici su zapisivali primijećenu problematiku kako bi unaprijedili projekt za naredne godine.

Nakon ručka u Rezidenciji, domaćini su pripremili iznenađenje za sudionike. Odveli su nas na veslanje u kanuima na Biljsko jezero nedaleko od Osijeka. Bilo je predivno doživjeti na takav način prirodu koja krasi Osijek i okolicu. Iako nismo profesionalni veslači, svi smo se vrlo brzo snašli (uz poneke nezgodice) i maksimalno iskoristili vrijeme u međusobnom druženju i povezivanju, istraživanju prirode, uživanju u čistom zraku. Nakon povratka u Osijek i večere uslijedilo je druženje uz glazbu i turnir stolnog tenisa s p. Ikeom Mandurićem.

U Nedjelju ujutro nakon doručka i svete Mise, odradio se i drugi dio evaluacije, nakon čega su sudionici u krug podijelili svoje doživljaje s vikenda. Svi smo bili primjetno tužnjikavi što se moramo rastati, budući da smo se u radu i druženju svi međusobno povezali i započeli nova prelijepa poznanstva kojima ni udaljenost neće biti problem. A naravno da smo se već počeli dogovarati za novo druženje u neko skorije vrijeme na drugoj lokaciji.

Ovim putem zahvaljujemo našim domaćinima – SKAC-u Osijek, koji su nas tako lijepo ugostili i učinili da se osjećamo kao kod kuće.

A svim gradovima sudionicima želimo uspješno i blagoslovljeno planiranje nove 72 sata avanture!

Share This
Long-time steroid use helped kill famed strongman Mike Jenkins, prompts coroner's warning order anavar online new york state sues purdue pharma and sackler family over opioid deaths